II. Jaký oblek pro ženicha?

svatební šaty pro ženicha

Chystáte svatbu? Nemyslete však jen na nevěstu. Bez ženicha by se svatba neobešla, je důležité, aby i on na svatební fotografii vypadal dokonale. Aby se ve svém obleku cítil dobře, a mohl si tak užít svůj den… pokračování

Rozdíly ve společenském oblečení pro muže jsou velké. Vybírejte šaty, oblek pro ženicha, tak aby se hodily.

Klasický oblek
Pokud se rozhodnete o klasický oblek, nebojte se pořídit vyštípené sako, které je velmi trendy. Sako může být buď trojdílné se třemi knoflíčky a vestou, nebo dvojdílné se dvěma knoflíky. V současnosti je trend pro jednořadé zapínání, máte-li zálusk na dvouřadové sako, rychle na něj zapomeňte. Košili vybírejte s dlouhým rukávem a v kontrastní barvě. Košile může být stejné barvy jako šaty nevěsty, nebo lépe neutrální bílá, světlá a doplněna vázankou, vestou barevně sladěnou s nevěstinými šaty. Boty musí být šněrovací a ladit s barvou obleku. Nezbytností je i pásek ve stejném tónu jako boty. Nemusíte se bát o pohodlí, po svatebním obědě je povoleno, aby i ženich mohl odložit sako a převlékl se do košile s krátkým rukávem. I košili s krátkým rukávem vybírejte tak, aby barevně ladila se šaty nevěsty. Na svatebním videu i fotografiích Vás pak nebudou rozptylovat barevné rozdíly.

Frak
Jestliže pořádáte svatbu okázalejší, může se ženich obléci do fraku. Ten se skládá z černého saka s krovkami sahajícími ke kolenům, které se nezapíná a je doplněno vestou s hlubokým výstřihem nebo širokým pásem (nejlépe bílým) a kalhot s lampasy. Jako doplněk se nosí bílá košile s naškrobeným límečkem, bílý motýlek a černé lakovky. Pokud bude košile stejné barvy jako šaty nevěsty, nic nezkazíte. Je vhodné, aby frak neměl pouze ženich, ale i svědek a otec ženicha. Tímto budou všichni v jednotném duchu.

Žaket
Další možností je žaket, který se vyznačuje okrouhlými klopami a vestou s perlovými knoflíky. Sako žaketu je tmavé, sahá až nad kolena a je doplněno proužkovanými úzkými kalhotami. Vesta by měla být v kontrastní barvě, krk si ozdobte kravatou nebo netradičním askotem – pánskou šálou. A na nohy obujte opět černé lakovky.

Smoking
Smoking se sice líbí mnoha nevěstám, ale jedná se o striktně večerní oděv, jehož nošení je vhodné až po 18. hodině. Tudíž tento typ pánského oblečení není možné použít na svatbu.

I když by ženich neměl zastínit nevěstu, i on si může dopřát nějaké doplňky. Velmi okázale a elegantně působí manžetové knoflíčky, které mohou být buď klasické, nebo i originální s různými nápisy a obrázky. Ženich i otec ženicha potom mohou mít v kapsičce saka ozdobný kapesník, nebo v klopě zasunutou květinu z nevěstiny kytice (ale do klopy fraku je možné použít pouze karafiát). Dalším důležitým rozhodnutím je, zda použít motýlka nebo kravatu. Kravata je osvědčenou klasikou, ale pokud chcete být originální a styl obleku to dovolí, vezměte si motýlka. Ten je v současné módě velmi trendy a působí velmi elegantně.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera