Tajemství scrapbooking šéfkuchaře

Scrapbooking je hit v tvorbě fotoalb. Do této metody se zbláznilo mnoho kreativců. Nyní vlepují své fotky, vzpomínky a dekorace do netradičních alb. Prozradíme vám pár triků, díky kterým se hravě můžete stát jedním z tvůrců. Oživte znovu své vzpomínky!

Selekce fotek

Scrapbookova ctvrtka

Scprabookova ctvrtka

Prvním krokem je najít vhodné fotky a nechat je vyvolat.

Při výběru hledejte buď velmi podařené kousky, nebo naopak udělejte z pokažené fotky přednost.

Nepovedenému snímku můžete vtipným komentářem či dekorací dát úplně novou hodnotu a význam.

Scrapujte!

Scrap znamená vystřihovat. Vystřihujte jak o život.Vystřihujte si dekorace, obličeje, postavy a objekty z časopisů, obalů od potravin, zkrátka z čehokoli co vás zaujme.

Vystřihujte tvary z barevných papírů. Vystřihněte srdíčko do podkladu pro fotku. Scrapbooking je spontánní a odvíjí se jen od vaší fantazie!

Trhejte a vrstvěte!

Nesnažte se, aby vaše scrapbook byla hladká a naleštěná a nenápadná. Dekorační papíry klidně natrhejte a navrstvěte víc dekorací na sebe. Pestrost a jedinečnost udělá z vašeho díla skutečný originál.

Vytvořte kapsičky!

Baby boy paper

Baby boy paper

Pamatujete si své první milostné psaníčko, které jste si tajně schovávali ve svém pokoji?

Vzpomínáte na to s lehkým úsměvem na tváři?

Navoďte si ten pocit znovu a vytvořte si v albu různé „schovky“.

Do papírové či látkové kapsičky si uložte psaníčko, nebo popis fotky z alba. Usmějete se pokaždé, když dojdete k této stránce.

Skládejte si!

Kupte si knihu s návodem pro tvorbu origami. Skládejte si. Ozdobte celé album origami jeřáby různých velikostí. Dekorační papír, který běžně seženete na eshop scrapbook, je k tvorbě origami naprosto ideální.

Ničte!

Máte sešit s bílými stránkami? Zkuste je polít černým čajem a usušit. Struktura i vzhled bude jak z alba po vaší prababičce. Když vše chytře odekorujete, budete nadšeni výsledkem.

Vlepujte!

Do alba přidejte všechno co vás napadne. Nebojte se ani 3D objektů. Našijte tam knoflík, dekoraci z drátku, vlepujte ptačí pera, zrna kávy – cokoli vás napadne. Scarpbooking je hlavně zábava!

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera