Plánujete letní dovolenou na horách? Nezapomeňte na teplé oblečení!

Blíží se čas dovolených a možná i vy patříte k dobrodruhům, kteří si užívají rádi horskou turistiku. Nezapomínejte ale na své zdraví a vezměte si s sebou teplé oblečení. Poradíme vám, co teď letí a bez čeho se nemůžete obejít.

Dovolená v horách

Pánská mikina

Pánská mikina

Letní dovolená strávená na hřebenech hor je jedním z nejkrásnějších zážitků. Dívat se na svět z výšky a užívat si čerstvý svěží vzduch.

Pro tuto idylu je ale zapotřebí mít vždy s sebou při ruce teplé oblečení, abychom si dovolenou užili ve zdraví a bez následků.

Dohlédněte na to, abyste měli celá výprava v krosně zabalené nějaké mikiny nebo svetry. Dbejte také pečlivě na výběr vhodného materiálu.

Ať už si vyberete moderní termo oblečení nebo tradiční přírodní materiály, vždy dbejte na kvalitu. O materiálu se informujte a nevybírejte jen podle vzhledu. Jde totiž o vaše zdraví a s tím není radno si zahrávat.

Nezapomínejte na chladné večery

Už se jistě vidíte na proutěné židli před vaší horskou chatou, se sklenkou vína v ruce a zasněným pohledem do přírody, která se před vámi rozprostírá. Tuto chvilku si ale neužijete, pokud se budete klepat zimou.

Přibalte si s sebou příjemné vesty nebo klidně i deku. Vaše pohodlí je na prvním místě. Pokud chcete zvolit příjemný kompromis mezi zimním oblečením a běžným letním svetříkem, pak zvolte některý z výrobků z ovčí vlny!

Tento materiál se stal naprostou bombou. Je přírodní, antialergický, odvádí vlhkost a udržuje konstantní teplotu. Díky těmto vlastnostem je pro turistiku ideální.

Budu na výši!

Vesta

Vesta

Je samozřejmé, že čím výše se chystáte, tím teplejší výbavičku si musíte přichystat.

Rozhodně neopomíjejte propriety typu čepice, šála, teplé ponožky.

I toto oblečení se dá pořídit z ovčí vlny. Ta je pro letní horské cestování naprosto ideální.

Nebude vám ani příliš horko ani příliš chladno. A budete se cítit pohodlně a šik. Můžete si pak bez problémů užít letní dovolenou na horách, i když bude právě panovat nepřízeň počasí.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera