Vytvořte si album plné příběhů!

Vzpomínky mají pro každého jiný význam. Každý si je ale chce uchovat, aby se k nim mohl později vracet. Jsou zachyceny v dopisech, na fotkách i v různých předmětech. Chcete mít své vzpomínky na jednom místě a uspořádané? Vytvořte si nádherné album!

Vzpomínky v ozdobném hávu

Scrapbook pomůcky

Scrapbook pomůcky

Tvorbě vzpomínkových alb se s oblibou věnují v zahraničí a nazývají ji scrapbooking.

Tato technika se v posledních letech dostala i k nám a našla si zde mnoho příznivců.

Tvorba vlastního alba není složitá. Vyžaduje jen trochu trpělivosti a fantazie.

Záleží jen na vás, jaké vzpomínky si chcete uchovat. Album může být čistě fotografické. Může ale také obsahovat vzkazy, dopisy nebo poznámky. Vzpomínky na dovolenou můžete doplnit například vstupenkami, mapkami apod.

Až je všechny shromáždíte, zbývá už jen vlepování, zdobení a dolaďování. Takové album je i skvělým dárkem pro vaše nejbližší.

Buďte připravení na tvoření

Vyrobit album nebo-li scrapbook je vcelku snadné. Je ale třeba mít dostatek veškerých potřeb. Základem je prázdné album, do kterého budete vlepovat. Můžeme si ho celé vyrobit stránku po stránce nebo zakoupit hotový základ pro další úpravu.

Jednotlivé stránky lze také polepit barevným vzorovaným papírem a docílit tak krásného podkladu. Další ozdoby, jako mašličky, knoflíky, nálepky nebo stužky, vám poslouží k finálním úpravám.

Nákupy a přípravy

Scrapbook razítka

Scrapbook razítka

Většinu zmíněných věcí běžně pořídíte ve výtvarných potřebách.

Tato technika už není žádnou novinkou, výtvarné krámky proto nabízí mnoho ozdob a papírů pro tvorbu scrapbooků.

Máte-li ovšem specifické požadavky a toužíte po větším výběru, navštivte některý z eshopů, zabývajících se scrabookingem.

Specializované obchody nabízejí téměř neomezený sortiment. Takový obchod snadno vyhledáte pod heslem eshop scrapbook. Z výsledků si pak snadno vyberete ten nejvhodnější.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera