Najděte místo pro váš skutečný domov

Postavit si sám dům snů je nádherný a náročný sen. Kromě zařizování samotné kolem stavby, budete také muset najít pozemek, kde si svůj dům postavíte. Ale jak najít a poznat ten nejlepší?

Ceny pozemků jsou různorodé

Pozemky

Pozemky

Pozemky v České republice jsou drahé, někomu se tedy zdá, že levný i dobrý pozemek najít nelze.

Není to ale pravda. Takové pozemky jsou, jen se musí hledat.

Je dobré proto kontaktovat realitního makléře, který má s vyhledáváním pozemků zkušenosti a zcela jistě si poradí lépe, než vy sami. Dobré je i vědět, co ovlivňuje cenu pozemku a následně snížit některé své nároky. A co ji tedy mění?

Např. vzdálenost pozemku od centra, dostupnost institucí, věcná břemena, velikost pozemku, přítomnost příjezdové cesty atd. Pozor ale na příliš levné pozemky, zde mohou být omezení většího rázu.

Na co si dát pozor?

Při hledání pozemků dávejte pozor, aby šlo o stavební pozemky. U těch je záruka, že na nich budete moct stavět. Nicméně typ pozemku není to jediné, co vás může později omezovat.

Při koupi se informujte, jestli se k pozemku nevážou nějaká věcná břemena a zástavní práva, která by mohla váš život ztěžovat. Pozemek by měl rovněž být napojen na kanalizaci, vodu, elektřinu a měla by k němu vést komunikace.

V rámci spokojené budoucnosti se seznamte s možnými sousedy. Zjistíte, co jsou zač a možná vás i mile překvapí.

Rozhodnout se bývá těžké – poraďte se s druhými

Konzultace

Konzultace

Vybrat to nejlepší je obtížné. Zvlášť pokud si uvědomíte, že parcela se nedá reklamovat.

Do rozhodování proto zahrňte všechna pro a proti.

Zjistěte si o pozemku co nejvíce informací a poraďte se s rodinou i kamarády. Kupte dostatečně velký pozemek. Myslete na to, že na této parcele mohou žít celé generace vaší rodiny. A třeba si jeden z vašich potomků bude chtít postavit bazén nebo zařídit malou zahrádku.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera