Jak rychle prodat nemovitost? Odpovědí je homestaging

Na trhu realit funguje již řada způsobů, jak vylepšit váš domov. Můžete si pozvat bytového architekta nebo třeba bytového designera. Běžné je také vložit byt k prodeji do rukou šikovného realitního makléře, který ho dostatečně připraví na prohlídku. Teď ale přichází novinka tzv. homestaging. A co to vlastně je?

Definice homestagingu

Interiér bytu

Interiér bytu

Homestaging je speciální příprava nemovitosti před prohlídkami. Má za úkol zvýšit šance na prodej bytu.

Nejedná se o bytovou architekturu a ani o design bytu.

Při homestagingu dochází k odosobnění interiéru a byt pak nenese žádné známky majitelova vkusu.To je pro prodej nemovitosti stěžejní. Zájemce, který uvažuje o koupi bytu, vchází do bytu poprvé.

Interiér bytu si pak pamatuje přesně takový, jaký byl. Těžko si ho představí jinak. Je proto důležité, aby byt neobsahoval žádné známky majitelovi osobnosti. A tím méně jeho osobní věci a drobný majetek.

K čemu homestaging je?

Důležité je si uvědomit, že homestaging není úklidem bytu, bez kterého se prodej nemovitosti neobejde. Ale že jde o daleko hlubší druh přípravy bytu.

Důležité je logické uspořádání nábytku, barevná sladěnost, hry se světlem a vkusné doplňky. Homestageři se snaží, aby vynikly klady nemovitosti a aby byly všechny místnosti sladěny do jednoho stylu.

Jejich úkolem je zkrátka zatraktivnit nabízený byt a dosáhnout co nejrychlejšího prodeje za nejmenší náklady. Že je jejich snaha úspěšná, nám potvrdí fakt, že se homestaging v posední době hodně rozmáhá.

Vyzkoušejte také tuto metodu

Rodinný dům

Rodinný dům

A pokud vás metoda homestagingu zaujala, prohlédněte si rodinné domy v Praze k pronájmu.

Následně můžete porovnat domy, které prošly metodou homestagingu a domy, které jím neprošly.

Třeba se rozhodnete najmout nějakého homestagera a zvýšit tak své naděje na prodej bytu. A nebudete muset hledat dlouho. Homestagerových společností je stále více a více. Stačí si jen vybrat. Zvýšit prodejnost nemovitosti se vždy vyplatí. Ušetříte si čas a tím pádem i peníze.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera