Máte rádi dřevo v interiéru?

Máte rádi dřevěný nábytek, podlahy, schody, dveře? Rozhodně nejste sami. Dřevo je velmi oblíbený materiál, který z našich domácností nevymizí asi nikdy. Navíc se dá kombinovat i s moderními materiály jako je hliník, nerezová ocel nebo plast.

Každý kus je originál

Dřevo v interiéru

Dřevo v interiéru

Dřevo si oblíbili hlavně ti, kteří mají rádi přirozený vzhled a originalitu, ale také dlouhou životnost.

Dřevo nabízí i spoustu barev a dekorů. Záleží na vás, jakou dřevinu vyberete.

Oblíbené jsou buk, dub, javor, bříza nebo třešeň. Volit můžete i exotické dřeviny jako je teak, bambus nebo merbau. Exotické dřeviny jsou velmi moderní, nové byty v Praze jsou toho důkazem.

Jak kombinovat dřevo?

Dřevo je velmi vděčný materiál, co se týče kombinování s ostatními materiály. Vypadá velmi dobře s různými kovy, ale i s plastem.

Složitější je to s kombinací dřeva se dřevem. Příliš druhů a různých dekorů v jedné místnosti není dobrý nápad. Musíte si dávat pozor na barevnou škálu dřeva. Pokud použijete v jedné místnosti třeba dub, třešeň a mahagon, bude to pravděpodobně vypadat hrozně.

Zkuste třeba kombinaci javor, dub a ořech. Na druhou stranu, pokud si necháte zhotovit celý pokoj z jednoho dekoru, bude to velká nuda. Se dřevem si prostě musíte vyhrát. To vám potvrdí každý designér nebo realitní rádce.

Masiv a starost o něj

Moderní kuchyně

Moderní kuchyně

Masiv je pro výrobu nábytku ta nejlepší volba. Jedná se totiž pouze o dřevo a nic než dřevo.

Například s dýhovým nábytkem se to nedá vůbec srovnávat. To je jen plátek dřeva nalepený na nábytkové dílce.

I pokud se jedná o byty prodej, určitě udělá lepší dojem byt s dřevěnou podlahou než s linoleem. Starost o dřevo není náročná, ale jako každý materiál si alespoň nějakou zaslouží.

Dobrou volbou jsou přírodní oleje, kterými se nábytek natírá. Olej se nechá vsáknout a část, která se nevsákne, se jednoduše setře hadříkem. Čím více je daný kus nábytku používám, tím častější by měla být péče o něj.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera