Podle čeho poznáte ideální okolí parcel?

Máte-li v plánu koupit stavební parcelu, jistě jste již seznámeni s parametry pro ideální výběr. Víte, na co se ptát a co zjišťovat. Ale zajímáte se také dostatečně o okolí parcely? Poradíme vám, jak vypadá ideální místo.

Co vás od prodeje může odradit

Developerský projekt

Developerský projekt

Prodej pozemků je někdy boj. Málokdo dokáže prodat pozemek úplně podle svých představ.

A když člověk prodává pozemek ve špatné lokalitě, často se hovorům o okolí vyhýbá. Někdy tak zatají informace, které vás později mohou stát energii i peníze. Je tedy hlavně na vás, abyste si všímali okolí. Jistě nechcete bydlet vedle továrny, dálnice, rychlostní komunikace, letiště a vlakového nádraží.

Ale je tu i více rušivých faktorů, kterým je dobré se vyhnout. V blízkosti řek a potoků musíte počítat se záplavami. A stojí-li pozemek u diskotéky, nebo hospody, očekávejte rušivé zvuky z ulice.

Stejně tak nepříjemné může být letní kino. A v neposlední řadě si zjistěte něco o bezpečnosti lokality, kde si chcete postavit dům.

Co by v okolí nemělo chybět?

Rodinný dům

Rodinný dům

Pokud už jste vyřadili parcely, které mají v okolí něco, co tam mít nechcete.

Zaměřte se naopak na to, co v okolí mít chcete. Všechny pozemky Praha nabízejí mnohé.

Klidné okolí, dětské hřiště, autobusovou zastávku, nebo nájezd na dálnici do několika kilometrů. Některé pozemky však nabízejí více. Jistě vás potěší pozemek, v jehož okolí se nachází bezpečný vodní prvek (rybník, jezero), les nebo cyklostezka.

Důležitá je také občanská vybavenost lokality, to znamená pošta, úřady atd. A to nejdůležitější ze všeho jsou určitě sousedé. Proto se snažte seznámit se s nimi, ještě než pozemek koupíte.

Nebuďte na to sami!

Při výběru pod heslem stavební parcela Praha se tedy rozhodně nebudete nudit. Možná vás i straší pouhá představa toho, co všechno musíte zařídit.

V takovém případě si domluvte schůzku s realitním makléřem a požádejte o jeho služby. Jistě pro vás najde parcelu, kterou vám bude kdekdo závidět.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera