První dojem z bytu dělá předsíň

Chodba, předsíň neboli vstupní prostor je první věc z vašeho domova, kterou uvidíme při návratu z práce, z procházky nebo z delší dovolené. Zároveň je to první místo, které uvidí vaše návštěva. Tento prostor by tedy měl vypadat příjemně a čistě. Jak udělat ten nejlepší dojem už v předsíni?

Podlaha, barvy a osvětlení

Vstup do bytu

Vstup do bytu

Do chodby byste měli volit podlahu, která je odolná a také nenáročná na údržbu.

Třeba PVC, dlažbu nebo plovoucí podlahu. Pokud je vaší prací pronájem domů nebo bytů, zapamatujte si, že koberec není nejlepším řešením pro předsíně.

Většinou se do nich totiž vstupuje v obuvi nebo s mokrým deštníkem. Důležité jsou samozřejmě i barvy, které ovlivňují celkový dojem. Předsíně jsou většinou malé, proto je dobré je vymalovat pastelovými, světlými barvami, které prostor opticky zvětší.

Výhody a nevýhody světlých barev

U světlých barev může být ale trochu problém, hlavně pokud máte malé děti. S těmi totiž zdi nikdy nevydrží dlouho čisté.

Zkuste proto třeba tapetu s výrazným vzorem, na které nebude každá šmouha hned vidět. Předsíně většinou bývají uprostřed bytů bez dobrého přístupu denního světla.

Umělé osvětlení je zde nutné většinou celý den. Můžete si trochu pomoci prostřednictvím zrcadla, které by v předsíni určitě nemělo chybět. Přenese do chodby přirozené světlo a místnost opticky zvětší.

Nábytek do předsíně

Předsíň

Předsíň

Ať se jedná o bydlení Praha nebo Brno, žádné předsíni by určitě neměl chybět botník a věšáky.

Pokud si to můžete vzhledem k prostoru dovolit, umístěte do chodby i vestavěnou skříň nebo předsíňovou stěnu.

Pokud pro skříň nebo stěnu nemáte místo, zkuste uzavřenou lavici s víkem. Můžete si na ní sednout a obout se, pod vámi uvnitř lavice je navíc místo pro ukrytí předmětů, které by mohly vyvolávat dojem nepořádku.

Nemáte-li místo ani na lavici, využijte alespoň stěny a dejte si na ně pár poliček. Prohledáváte na internetu rubriky „byty prodej“, protože máte zájem o koupi bytu? Až půjdete na prohlídku, vnímejte, jaký dojem na vás udělá právě předsíň.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera