Když si s prodejem nemovitosti nemusíte lámat hlavu

Majitel bytu, domu nebo pozemku, který vstoupí na realitní trh s tím, že chce prodat svou nemovitosti, má většinou jedno přání. Aby prodal co nejrychleji. Často za prodejem totiž stojí rozvody, exekutoři a další důvody. V tomto případě se modlete, aby se z vaší nemovitosti nestal tzv. ležák. Za jak dlouho je reálné prodat nemovitost?

Jak dlouhou budete čekat?

Realitní makléřka s nájemníkem

Realitní makléřka s nájemníkem

Bohužel přesnou odpověď vám nikdo nedá, ať se jedná o byty, pozemky nebo chalupy prodej.

Určitě ale nečekejte, že kupce třeba na byt najdete po týdnu nebo měsíci.

To byste museli mít opravdu velké štěstí. A i kdyby se kupec našel opravdu rychle, jsou tu ještě prohlídky, podepisování smlouvy, čekání na vyřízení úvěru, návrh na vklad atd.

Malé byty se prodají rychle, domy těžko

Obecně se dá říci, že průměrná doba prodeje garsonky je asi 3 měsíce. Žádané jsou hlavně byty 1+kk a 3+kk, které se prodávají přibližně 4 měsíce.

Malé byty se obecně prodávají mnohem více a rychleji než ty velké. Počítejte s tím, že pětipokojový byt se bude prodávat až o polovinu delší dobu než třeba byt o dispozici 1+kk.

To by byly byty, ale co rodinné domy v Praze k prodeji? S těmi je to často složitější a nejen v Praze. Dříve bylo snem každé druhé rodiny bydlet v rodinném domě, ale tyto časy jsou už pryč. Proto není výjimkou, že se domy prodávají i několik let.

Kde se vyplatí investovat?

Prodej bytu

Prodej bytu

Kde je nejvýhodnější hledat byty prodej? Třeba v Ústeckém kraji.

V některých městech této oblasti se vám investice do koupě vrátí asi za 11 až 13 let.

Také v Jihočeském kraji a Olomouckém kraji najdete města, kde se koupit byt opravdu vyplatí. Naopak ve Zlínském kraji, přesněji v Otrokovicích, je situace nejhorší. Vaše investice se vám zde vrátí až téměř po 30 letech.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera