Koupit dům v Praze není levné, zkuste pronájem

Kvalitní bydlení je jednou z nejdůležitějších potřeb člověka. Jenže koupě domu v Praze je finančně náročná záležitost. Přesto nechcete žít v bytě, kde vás mohou omezovat věčně nespokojení sousedé. Zkuste si dům pronajmout.

Cena domů v Praze

Dům na prodej

Dům na prodej

Zadáte-li si do internetového vyhledavače prodej domu Praha, budete stoprocentně lapat po dechu.

Ceny nemovitostí každým rokem klesají.

Ale i tak je pořízení domu v našem hlavním městě záležitost velice drahá a náročná. Kromě toho, získat hypotéku na dům, je velice složité.

Mnoho lidí se bojí i toho, že by se nebyli schopni hypotéku splácet, z důvodu ztráty zaměstnání či jiné životní krize. Přesto byste chtěli žít raději v domě než bytě? Zkuste si dům pronajmout.

Výhody a nevýhody pronájmu

Pronájem domu může mít nespočet výhod. Jednou z nich je téměř nulová starost o technický stav nemovitosti. Za ten vám totiž ručí majitel domu.

Pokud se tedy něco porouchá, nemusíte se tím trápit. Jednoduše zavolejte svému domácímu. Ten má zákonnou povinnost závadu co nejdříve odstranit. Proto se nestyďte a na závady pronajímatele včas upozorněte.

Chcete-li využívat zahradu u domu, je potřeba se s pronajímatelem dohodnout. Se záhonky okrasných květin nebo zeleniny váš domácí pravděpodobně nebude mít problém. Horší by to mohlo být při dohodě na terénních úpravách.

Nenechte se ošidit

Dříve než podepíšete smlouvu o nájmu, důkladně si ji přečtěte. Jak už bylo popsáno výše. Na terénních úpravách je potřeba se dohodnout s pronajímatelem. Zvláště pak, kdy by váš zásah měl vliv na budoucí prodej nemovitostí.

Například, chystáte-li výstavbu bazénu, je dobré se s pronajímatelem domluvit o možné slevě z nájmu, nebo o jeho spoluúčasti na projektu. Je dobré vaši vzájemnou dohodu stvrdit psanou formou, tedy smlouvou.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera