Ložnice vašich snů se může snadno stát realitou

Ložnice je místo určené pro odpočinek a spánek. Proto je důležité, abyste se ve své ložnici cítili klidně a příjemně. Do ložnice si nejspíš příliš lidí nepustíte. Neznamená to ovšem, že můžete ošidit její design. Děláte to přeci pro sebe a svou druhou polovičku.

Středobodem je postel

Ložnice

Ložnice

Ať jste se rozhodli pro pronájem domů nebo koupi bytu, žádná ložnice se neobejde bez postele.

Právě postel a matrace hodně ovlivní kvalitu vašeho spánku, takže na nich nešetřete.

Jestli si vyberete postel ze dřeva, kovu nebo laminátu je čistě na vašem vkusu. Dejte si ale pozor na výběr správné délky, šířky i výšky. Pro starší osoby je mnohem jednodušší ulehnout nebo vstát z vyšší postele.

Součástí postele je také matrace, která je asi nejdůležitější. Vybírejte ji podle vaší hmotnosti, tvrdosti matrace, věku, ale také například podle potahu. Lepší jsou potahy, které se dají stáhnout a vyprat.

Nepodceňujte ani ložní prádlo. V obchodech seženete povlečení jednobarevné, s květinami nebo proužky. Nabídka je skutečně široká. Zaměřte se ale také na materiál.

Velmi příjemné je spát v bavlně, saténu nebo flanelu. Developerské projekty vám poskytnou prostor, kde se můžete s doplňky vyřádit v celém bytě.

Vzduch i světlo je potřeba

V ložnici je nutné mít dostatek čerstvého vzduchu. Bude se vám dobře usínat a spát. Kromě čerstvého vzduchu je také dobré mít v ložnici prostor, aby byla vzdušná. V této místnosti není potřeba mít spoustu nábytku. Stačí postel, skříň a noční stolečky.

V ložnici musíte počítat s tím, že budete potřebovat světlo, ale také přítmí. Centrální světlo je vhodné při oblékání nebo úklidu.

Pokud budete chtít třeba číst knihu, postačí vám lampička na nočním stolku. Také je dobré mít na oknech rolety nebo žaluzie, aby vás v létě nerušily sluneční paprsky. Pokud byty k pronájmu žádné stínění nemají, pořiďte si alespoň závěsy.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera