I v malém bytě můžete mít hodně prostoru

Máte opravdu malý byt, ale chcete v něm mít všechno, co do bytu patří? Není to nemožné. Je potřeba najít místa, kde lze vytvořit úložné prostory. A nezapomeňte ani na to, že je nutné vybrat správný nábytek.

Vysoké stropy, vyvýšená podlaha i postel

Obývací pokoj

Obývací pokoj

V malých bytech, ať jsou to byty Praha nebo Ostrava, je vždy potřeba najít místo pro úložné prostory.

A jestliže máte vysoké stropy, máte vyhráno. Jestliže jsou stropy opravdu hodně vysoké, můžete toto místo využít pro mezipatro.

Může tak vzniknout ložnice, knihovna nebo pracovní kout. Zvýšené patro může také sloužit jako úložný prostor pro sezonní oblečení, lyže, kola a další věci. Jestliže nemáte vysoké stropy, můžete se situaci pokusit vyřešit úplně opačně. Od podlahy.

Dobrým nápadem je vyvýšit podlahu v místnosti. Vznikne vám nemalý úložný prostor, který se vždy budu na něco hodit. Pronájem bytů Praha takové možnosti nabízí, ale musíte dobře hledat.

Nezdá se vám, že postel zabírá spoustu místa a přitom se nedá využít pro ukládání věcí? Chce to vybrat tu správnou postel. Prostor pod lůžkem lze vyplnit různými posuvnými šuplíky nebo kontejnery. Také v čele postele může poskytnout celkem velký prostor pro nepotřebné předměty.

Přemýšlejte o barvách!

U malých bytů je nutné přemýšlet o barvách. Každý ví, že bílá opticky rozšiřuje. Ale ne všichni mají bílou barvu rádi. Působí sterilně a není úplně praktická a pro moderní reality Praha se navíc moc nehodí.

Kromě bílé můžete ovšem využít i jiných světlých neutrálních odstínů, které malé místnosti rozšíří. Pokud máte rádi sytější barvy, můžete je využít třeba k výmalbě nějakého výklenku. Na celou místnost je ale určitě nepoužívejte.

Vyberte správný nábytek!

Do malého bytu nepatří masivní nábytek. Naopak by se mělo jednat o něco subtilního a variabilního. Hodit se vám bude třeba rozkládací stůl, skládací židle nebo rozkládací gauč.

Takové kusy nábytku jsou v malém bytě praktické a dají se sehnat i kousky, které skvěle vypadají.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera