Jak se při koupi bytu vyhnout riziku?

Koupě jakékoli nemovitosti je složitá věc. Problémem je hlavně fakt, že byt nebo dům nestojí pár tisícovek, které byste mohli postrádat. Zaměřte se na to, zda je byt rekonstruovaný a v jaké je lokalitě. Tím bude ovlivněna i cena.

Pozor na lokalitu!

Lokalita je velmi důležitá, když se jedná o prodej a nákup nemovitosti. Jak se v lokalitě cítíte, líbí se vám? Ale nezapomeňte ani na dopravní dostupnost a občanskou vybavenost.

Jestliže máte děti, budete v okolí potřebovat školu, školku a hřiště. A co potřebujete vy? Obchody, banku, poštu, restaurace a další.

Koupit zrekonstruovaný byt, nebo ne?

Moderní byt

Moderní byt

To je celkem zásadní otázka. Byty na prodej jsou k dispozici buď zrekonstruované, nebo nezrekonstruované.

Druhá možnost bude určitě levnější. Potom ovšem musíte počítat s tím, že si ho budete muset nechat opravit.

Nepřijde vás to nakonec dráž, než když byste si koupili byt už po rekonstrukci? Je tu ale ještě jiná možnost. Pokud jste šikovní a umíte si spoustu věcí udělat sami, může vás renovace bytu přijít levně. Ale musíte počítat s tím, že vám to vezme spoustu času a síly.

Je cena přijatelná?

Pamatujte, že ani příliš vysoká ani příliš nízká cena není dobré znamení. Nízká cena vypadá jistě lákavě, ale nenechte se oklamat. Většinou to znamená nějaké skryté problémy. Byt může být v opravdu špatném stavu, stát na velice hlučné lokalitě, potíží mohou být i špatní sousedé.

Ale nízká cena může také znamenat, že majitel se dostal do finančních potíží a potřebuje nemovitost co nejrychleji prodat. V tomto případě nemusí být nízká cena znakem ničeho špatného, přesto si dům nebo byt dobře prohlédněte.

Cena může být také extrémně vysoká v porovnání s podobnými byty ve stejné lokalitě. Důvodem bývá většinou to, že si lidé sami špatně cenu nastaví. Proto je při prodeji lepší spolupracovat s profesionály. Realitní kanceláře vám cenu nastaví správně a ušetří vám čas.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera