Úskalí rezervační smlouvy na koupi nemovitosti

Pokud hledáte nemovitost ke koupi, víte, že to není jednoduchý proces. Najít vhodnou nemovitost, zjistit všechny potřebné informace a ověřit všechny údaje, to je jen třešnička na dortu. V současné době se dá říci, že na některé nemovitosti se doslova stojí fronty. Proto není od věci rezervační smlouva. I ta ale nemusí být zárukou dobře provedeného obchodu.

Co je důležité při výběru nemovitosti?

Smlouvy

Smlouvy

Byty na prodej jsou v současné době velmi vyhledávané. Spousta lidí dnes nestojí o velký dům, ale stačí jim jistota vlastního bytu.

Může se tak stát, že o byt bojuje desítka zájemců. Výběr nemovitosti nepodceňujte, ovlivníte tím nejen další jednání, ale také svůj budoucí život. Důležitá je technická stránka bytu i právní.

Od majitele byste měli získat všechny potřebné informace. Většinu z nich si také můžete ověřit na katastru nemovitostí. Každopádně nekupujte zajíce v pytli.

Každá informace je důležitá

Při výběru nemovitosti nedejte jen na první dojem. Byt pořádně prozkoumejte a vyptejte se majitele na všechny detaily. Důležité je také okolí domu i sousedské vztahy.

Měli byste dopředu vědět, do čeho jdete. Realitní makléři vám v celém procesu mohou hodně pomoci. I v tom, zda a kdy podepsat rezervační smlouvu.

Ve chvíli, kdy si budete jisti, že do koupi jdete, domluvte se s prodejcem na rezervační smlouvě. Dejte ale pozor, co ve smlouvě bude, abyste nakonec neskončili s prázdnýma rukama a prázdnou peněženkou.

Myslete i na zadní vrátka

Nemovitosti můžete vybírat i mezi developerskými projekty. V současné době jich v nabídce najdete spoustu. Developerské projekty ale ne vždy znamenají jistotu.

Rezervační smlouva je jistota pro obě strany, ale než se upíšete, stanovte podmínky, pokud projekt nečekaně skončí nebo nebude mít dostatek financí.

Vždy se kryjte, abyste měli jistotu, že své peníze investujete dobře v každém případě. Také nezapomeňte na to, že vlastníkem nemovitosti se stáváte až zápisem do katastru. Rezervační záloha by tedy být vratná, pokud se prodej nezdaří.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera