Jaké přešlapy můžete udělat v interiéru?

Pořídili jste si byt a teď konečně přichází ta část, na kterou jste se těšili – zařizovaní interiéru. Všechno jste si pěkně rozmysleli a máte pocit, že to bude perfektní. Po realizaci ovšem přijde rozčarování. Nevypadá to tak dobře a navíc jsou některé věci zcela nepraktické. Čemu se vyvarovat?

Pozor na dispozice!

Dispozice v bytě

Dispozice v bytě

Zajímáte se o pronájem bytů nebo pronájem domů Praha? Potom si ověřte, jak je interiér uzpůsoben pro jednotlivé místnosti.

Je velmi nepraktické umisťovat kuchyň do patra, když obývák je v přízemí. Stejně tak mít ložnici v přízemí.

U dispozic byste měli být konzervativní a držet se nepsaného pravidla – kuchyň, jídelna a obývák by měli být v přízemí. Do patra umístěte pokoje – ložnici a dětský pokoj. Je to nejen praktické, ale také zajistíte soukromí všech členů domácnosti, když přijde třeba návštěva.

Propojení kuchyně a obýváku

Jestli zvolíte kuchyň propojenou s obývákem nebo dvě oddělené místnosti je na vás. Obě varianty mají svá pro a proti. Jestliže hledáte byty k pronájmu, určitě na internetu najdete obě možnosti.

U spojené kuchyně s obývákem si dejte pozor na těchto pár záležitostí. Místnost musí být dostatečně velká na to, aby v ní měly prostor osoby v obývací i kuchyňské části. Určitě byste neměli zakopávat o linku, když odcházíte od televize.

Nezapomeňte na výkonnou digestoř, která odvede vlhkost i pachy, které vznikají při vaření. Aby pokoj působil jako jedna místnost, měla by být použita stejná podlahová krytina v obou částech.

Barvy? Méně je někdy více

S barvami to nepřehánějte. Vymalovat každou místnost jinou barvou může působit velmi extravagantně, ale ne každý se u vás bude cítit dobře.
Zkuste spíš vybrat třeba 3 odstíny, které použijete v celém interiéru.

Můžete použít různé tóny a sytosti. Na strop vám každý realitní rádce doporučí použít bílou barvu. Tuto barvu je také dobré použít na ostění oken, protože odráží světlo do pokojů.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera