Jak použít dřevo v interiéru?

Dřevo je univerzální prvek, který přežívá všechny módní designové vlny. Hodí se totiž ke všemu. Ať už jde o ryze moderní ráz interiéru nebo máte rádi čistý severský styl jednoduchosti. Navíc se dá různě kombinovat s dalšími materiály, čímž se stává téměř nepostradatelnou součástí každé domácnosti. Díky svému vzhledu, široké možnosti úprav i nenapodobitelné přírodní struktury je to designový prvek číslo jedna. A ani ve vašem domě určitě chybět nebude.

K čemu je dřevo dobré?

Rozhodování

Rozhodování

Jeho využití je v podstatě univerzální. Vytváří dojem přírody a zemitosti.

Je útulné, ať už je v jakékoliv podobě. Perfektně izoluje teplo. Používá se proto jako obklady stěn.

Exotičtější druhy dřevin zase dobře poslouží v koupelně – bambus a teak skvěle odolávají vlhkosti. Dá se kombinovat prakticky se vším, takže jeho začleněním do interiéru rozhodně chybu neuděláte.

Pokud byste chtěli kombinovat více druhů dřeva, je lepší poradit se s nějakým designérem. Starší domy na prodej Praha mívají dřevěné prvky. Stačí je renovovat a dát jim novou tvář. Záleží jen na vaší fantazii a šikovnosti.

K čemu se dá dřevo využít?

Dřevěné parkety nebo podlaha místo lina vytváří mnohem útulnější krytinu podlahy než jiné materiály. Pokud je dřevina kvalitní, vydrží desítky let a snadno se renovuje v případě poškození.

Dodává interiéru osobitý ráz. Dřevěné obklady působí stejně. Můžete zkoušet různé designové kombinace. Velmi dobře vypadá například kombinace masivního dubového stolu a plastových židlí.

Designové bydlení Praha si můžete vytvořit i vy sami. Starou židli můžete využít jako „sluhu“ a odkládat na něj oblečení. Stále populární je nábytek z palet. Ten působí v interiéru velmi svěže a perfektně odpovídá severskému stylu.

Útulnost v moři neúprosného designu

Současná nabídka nových nemovitostí vyniká moderním a tak trochu přísným designem. Je strohý a často postrádá jakékoliv prvky útulnosti. Developerské projekty jsou plné takovým nemovitostí.

Použití dřeva tento efekt zmírňují. Pokud se tedy rozhodujete pro nový byt, ale nejste nadšeni ze „sterilního“ prostředí, nic není ztraceno.

 

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera