Ceny bytů v Praze rostou. S nákupem nečekejte!

Každý, kdo hledá bydlení, chvíli otálí a zvažuje, zda je zrovna vhodná doba na nákup nemovitosti. Toto je velmi těžké odhadnout. Záleží také trochu na štěstí. Současná sazba hypoték ale nákupu přímo přeje. Do budoucna to tak už ale nebude. Proto pokud jste na vahách, dlouho neváhejte a pořiďte si bydlení, dokud na tom tak říkajíc vyděláte. Vlastní bydlení vám už nikdo nevezme.

Co zvážit před podpisem smlouvy?

Smlouvy

Smlouvy

Důležité je ujasnit si, kde vlastně chcete bydlet. Ať už je to lokalita nebo druh bydlení.

Lokalitu vybírejte z hlediska pohodlí. Lokalita vám také určí cenu.

Ta je daná žádaností a atraktivitou místa. V rámci krajů je cena v podstatě konstantní. Nejdražší jsou pak byty a domy v Praze. Byty na prodej jsou v různých cenových relacích a výměrách. Záleží tedy pouze na vás, jak velký byt chcete koupit a kolik jste ochotni zaplatit.

Nenechte se nachytat!

Prodej nemovitosti může být dobré zajištění vlastní budoucnosti. Vy si ale při koupi dejte pozor, abyste nenaletěli nějakému podvodníkovi.

Najde se spousta takových, kteří předstírají, že jsou majitelé, sepíšou s vámi smlouvu, shrábnou peníze a vám zůstanou akorát oči pro pláč.

Katastr nemovitostí je první místo, kde se můžete dopátrat všech podrobností. Ať už pravého majitele i jeho adresy, ale také zástavního práva nebo věcného břemene. Majitel pak před vámi těžko něco utají. Ale musíte se zajímat a hlavně ptát.

Koupit byt nebo dům?

Jestli koupit dům nebo raději byt záleží na vašich preferencích. Pokud toužíte po vlastní zahradě a klidu, pak je dům za Prahou jasná volba.

Ne každý ale chce dojíždět a miluje zahradničení. Prodej bytu Praha je k nalezení mezi inzeráty méně, ale vaše trpělivost může být odměněna.

Krom toho, pokud si to časem rozmyslíte a budete chtít dům, byt prodáte, nebo ho můžete pronajímat. Tím se byt může stát dobrým vedlejším přivýdělkem.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera