Cena nemovitosti nesmí být příliš nízká ani vysoká!

Stanovení ceny při prodeji nemovitosti je velmi důležitá. Samozřejmě, že každý chce za svou nemovitost co nejvíce peněz. Pokud ale přestřelíte a určíte příliš vysokou cenu, může se vám to paradoxně nevyplatit. Jak tedy správně stanovit cenu nemovitosti?

Problém s vysokou cenou

Cena

Cena

Pokud majitel za nemovitost chce příliš vysokou cenu, nemusí se najít žádný kupce.

Například majitelé domů v Praze si myslí, že se jim podaří prodat dům za astronomické částky.

Rodinné domy v Praze k prodeji proto mívají přehnaně vysoké ceny. Ovšem předražená nemovitost bude na internetu dlouho a začne být podezřelé, že o ni není zájem.

Také se může stát, že se najde kupec, který bude požadovat snížení ceny. Většina prodejců si ale myslí, že za přemrštěnou cenu nemovitost nakonec prodají a na snížení nejsou ochotni přistoupit.

Až po čase zjistí, že jinak to nepůjde. Za tu dobu si ovšem tento kupující dávno najde jinou nemovitost. Často situace dopadá tak, že majitel musí s cenou níže, než si představoval v těch nejhorších snech.

Problém nízkých cen

Ani příliš nízká cena není dobrý krok. Za prvé na prodeji můžete prodělat, což určitě nechcete. A druhým problémem je fakt, že nízká cena u potenciálních zájemců vyvolává pocit, že něco není v pořádku (stav, sousedé, lokalita).

Hrozí tedy, že se ani nebudou obtěžovat jít si nemovitost prohlédnout. Někdy je nucen prodejce stanovit nízkou cenu, protože potřebuje nemovitost prodat co nejrychleji.

Takových nabídek je dobré využít. Třeba domy na prodej Praha bývají hodně drahé, takže se vyplatí sledovat realitní servery.

Jak stanovit cenu?

Vaše kroky by měly vést do realitní kanceláře, protože vhodnou cenu pro vaši nemovitost nejlépe stanoví zkušený realitní makléř.

Makléř by měl vaši nemovitost navštívit a prohlédnout, protože skutečný stav a lokalita patří do kritérií, které jsou důležité pro určení ceny. Zásadní je také znalost makléře o prodejních cenách podobných nemovitostí v okolí.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera