Kdy je dobré vymalovat?

Malování interiéru. Pro někoho zábava, pro jiného noční můra. Pokud už jste vyklidili místnosti, připravili igelitové fólie a máte vybranou a koupenou barvu a štětce, můžete začít. Prozradíme vám triky, jak být s výsledkem co nejspokojenější. A nezapomeňte, že malovat je možné i v zimě, takže můžete začít hned teď.

Začněte pěkně od stropu

Nový dětský pokoj

Nový dětský pokoj

Pronajali jste si byt nebo se zajímáte o pronájem kanceláře?

V obou případech si váš nový prostor budete asi chtít vymalovat. Jako první oblast, kterou byste si pro malování měli vybrat, je strop.

Malování stropu není jednoduché. Nejen, že výsledek je nejistý, ale i fyzicky je velmi namáhavé držet ruce neustále nad hlavou.

Zásadní je, abyste nátěr nanášeli ve směru dopadajícího světla, tedy od okna. Také nezapomeňte, že je potřeba nanést dvě vrstvy. Až strop zaschne, můžete pokračovat na stěnách.

Kolik vrstev nanést a jak?

Nové vymalování si zaslouží pronájem domů Praha i byt v malém městě. Víte, jak na to? Vrstvy by měly být vždycky dvě.

Ta první řidší, aby se lépe spojila s podkladovou vrstvou. Druhá vrstva by měla být hustší. Zachová si tak své krycí vlastnosti a zakryje nedokonalosti, které jsou po té první ještě vidět.

Jak nanášet vrstvy válečkem a jak štětkou? Válečkem naneste první vrstvu křížem krážem. Druhá už musí být pravidelná a přesná v pruzích vedle sebe. Se štětkou je situace jiná. Musíte být přesní a pečliví už při první vrstvě. Maluje se odshora dolů.

Malování jen v létě? Nesmysl!

Slyšeli jste o tom, že v zimě se nesmí malovat? Realitní rádce vám zaručí, že to není pravda. Malovat můžete po celý rok. Po malování totiž není nutné dlouho větrat a nemusíte se bát ani toho, že kvůli pomalému schnutí začnou zdi plesnivět.

Suchý vzduch v kombinaci s vytápěním pokoje je pro malování naprosto ideální stav. Takže větrat a přitom co nejvíce topit není nutné. A nemusíte se bát ani zápachu, protože moderní barvy už nezapáchají.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera