Pronajměte si byt v Praze a bydlete levně

Bydlení u rodičů je fajn. Člověk má komfort a veškeré pohodlí. Jednoho dne to ale už není to pravé ořechové a zatoužíte po vlastním místě k životu. Ne každý si ale může dovolit koupit byt nebo dokonce dům. Pronájem bytu je pak jedinou volbou. Mezi inzeráty lze najít slušné bydlení. Musíte ale vědět, co hledáte a co zkoumat při výběru toho pravého bytu.

Než začnete odepisovat na inzeráty

byt

byt

Než začnete hledat a odepisovat na nabízené pronájmy, je dobré ujasnit si, co vlastně hledáte a kolik můžete měsíčně platit.

Pronájem bytu je sice levnější, než koupě, ale měli byste si být opravdu jisti, že byt utáhnete.

Může to být také dobrá zkušenost, jak hospodařit a pak se porozhlédnout po vlastním. Důležité je zúžit výběr – velikost bytu, dispozice, vybavení a samozřejmě lokalita. Málokdy najdete přesně svůj vysněný byt, ale není vše ztraceno. Můžete si ho postupně vylepšit sami.

Dá se najít slušný podnájem?

Pronájem bytu Praha je většinou větší než v jiných městech. Cena je ale konstantní, co se týče městských částí.

Samozřejmě pokud se vám líbí byt na Staroměstském náměstí, připravte si slušnou sumu. Cena je ale také hodně o štěstí.

Záleží na tom, zda byt najdete přímo u majitele, nebo jednáte přes realitní kancelář. Pak platíte k nájmu ještě provizi.

Nikdy ale neplaťte víc, než je nutné. Pokud byt neodpovídá ceně, pak zkuste najít něco jiného. V nabídce je bytů spousta.

O všem se dá jednat

Pokud jste ve fázi, kdy odpovídáte na nabídky, je dobré se dohadovat přímo s majitelem. Ten je i schopen vám o bytě říct všechny podrobnosti.

Když už píšete, že máte zájem se do  bytu podívat, tak o sobě rovnou napište základní informace. Urychluje to komunikaci a velmi často se majitelé i ozvou.

Levné byty jsou trochu o štěstí. Dá se ale o jednat. Pokud se o byt budete starat a nebudete zbytečně plýtvat energiemi, máte šanci ušetřit.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera