Plánujete rekonstrukci koupelny?

Koupelna je místo, kam zamíříte hned po probuzení. Proto by měla působit uklidňujícím dojmem a zkrátka příjemně. Jestliže máte pocit, že ta vaše toto nesplňuje a nejste spokojeni ani s její funkčností, přemýšlejte o rekonstrukci. Rekonstrukce koupelny je časově a finančně náročná, takže si vše dobře naplánujte.

Problém s malou koupelnou

Konzultace

Konzultace

Malé koupelny jsou nejčastěji záležitostí panelových domů. Najdeme je po celé republice, ať se jedná o byty Praha nebo Ostrava.

Malá koupelna se dá samozřejmě zvětšit tím, že vybouráte zdi a koupelnu zvětšíte na úkor sousedních místností. S tím ovšem opatrně. Musíte si být jistí, že zmenšení okolních místností nebude na škodu.

Pokud se vám nechce nic bourat, tak je možné využít pár optických fíglů. Jedním z nich je použití světlých barev, lesku nebo zrcadel. Pomůžou vám také velké obklady s úzkými spárami nebo mozaika.

U rozměrnějších koupelen, jakými disponují třeba developerské projekty, si můžete dovolit živější barvy a zajímavé vzory, které na větším prostoru krásně vyniknou. Výhodou velké koupelny je i fakt, že to není jen místo pro hygienu, ale také relaxaci.

Svépomocí nebo s odborníkem?

Máte zkušenosti s rekonstrukcemi? Potom se můžete do rekonstrukce pustit sami. Ušetříte a můžete si všechno udělat podle sebe. Ale co když přijde nějaký problém? Rekonstrukce se akorát zkomplikuje a prodlouží.

S odborníkem by k takové situaci nemělo dojít, protože by měl být připraven na vše. Sice vás přeměna koupelny vyjde dráž, ale bude rychlá a nebudete se muset starat o technické záležitosti. Vaší starostí bude jen výběr obkladů a nábytku.

Jak vybrat odklady?

Vybrat obklady může být pěkná fuška, protože nabídka je obrovská. Různé rozměry, barvy i vzory na vás čekají v každém hobby marketu. Velikost formátu volte podle velikosti místnosti.

Oblíbené jsou obklady s imitací přírodního kamene nebo dřeva. Pro lidi, kteří hledají byty k pronájmu je stav koupelny velmi důležitý. Takže v případě prodeje se vám zrekonstruovaná koupelna bude hodit.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera