Tipy na řešení domácí knihovny

Pokud jste milovníky knih, jistě je jedna z prvním myšlenek při výběru nového bydlení, kam se všechny vaše knihy vejdou. Občas to není jednoduché. Ne každý prostor je uzpůsoben velké prostorné knihovně. V současné době jsou trendem spíše moderní barevné knihovny různých tvarů, které designově dotvářejí zbytek prostoru a stávají se dominantou například obývacího pokoje nebo pracovny. Každý problém se ale dá vyřešit velmi jednoduše, v následujícím článku najdete několik tipů.

Knihovna poslouží dobře i jako příčka

Knihovna

Knihovna

Pokud máte k dispozici delší rovnou plochu, kam můžete umístit větší regálovou knihovnu, pak máte vyhráno.

Nové byty prodej jsou ale většinou dispozičně řešeny jako otevřené světlé prostory, které moc neumožňují postavit ke stěně velkou knihovnu. Knihovna jako otevřený regálový díl může dobře posloužit jako oddělovač prostoru.

Můžete tam navíc umístit nejen vaše milované knihy, ale také květiny či další dekorativní předměty, které ozvláštní obývací pokoj nebo kuchyň či ložnici. Záleží na tom, které místnosti od sebe oddělujete.

Najděte zpestření pro váš obývací pokoj

Knihovna nemusí je účelně zaplnit prostor. Může být také nádherným designovým zpestřením prostoru. Na trhu najdete knihovny nejrůznějších tvarů a barev. Některé jsou pouze jako poličky, které pod knihami nejsou vidět, takže tvoří sloupky knih.

Existují ale i knihovny ve tvaru šnečí ulity, kam se knihy naskládají a vypadají opravdu zajímavě. Realitní rádce může být velmi nápomocný při hledání inspirace.

Kromě nemovitostí tam najdete i tipy, jak zařídit byt nebo dům. Spoustu inspirace najdete také v designových časopisech či volně na internetu.

Toužíte po něčem větším?

Snem každého milovníka knih je mít obrovskou knihovnu, kterou vídáme na hradech a zámcích nebo v městských knihovnách. Na takovou knihovnu ale potřebujete dostatečný prostor.

Pokud se zatím necítíte na koupi vlastního domu, kde by se taková knihovna vyjímala, může být pro začátek vhodný pronájem domů Praha. Vyzkoušíte si to nanečisto a teprve poté se můžete zodpovědně rozhodnout, zda si pořídit bydlení vlastní.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera