Jak ušetřit při pronájmu kanceláře?

Ať už jste majitelem firmy, nebo jejím zaměstnancem, všem mělo jít o nižší náklady na provoz. Každá ušetřená koruna se hodí. Možná ale nevíte, jak na to? Přitom je to jednoduché. Stačí se zaměřit na spotřebu energií, materiálu a ekologické chování.

Motivujte své zaměstnance k šetření!

Office centrum

Office centrum

Pronájem kanceláře není levná záležitost. Proto by všichni zaměstnanci kanceláře měli být motivováni k šetření dalších nákladů. Nikdo nezapomene doma zhasínat světla, třídit odpad nebo efektivně vytápět.

V práci na to ale často lidé nemyslí. Motivujte proto své zaměstnance a kolegy k tomu, aby se v práci chovali stejně jako u sebe doma.

Problémem jsou náklady na elektřinu a vytápění

Sídlem pronajaté kanceláře může být dům nebo office centrum, bez ohledu na místo budete jistě sledovat výši nákladů na elektřinu a vytápění. Sledujte tedy, aby se v kancelářích zbytečně nepřetápělo. Nainstalujte termostaty nebo termostatické hlavice na radiátory.

Abyste ušetřily za elektřinu, využijte v kanceláři denní světlo. Vymalujte světlými barvami a rozestavte nábytek tak, aby na psací stoly dopadalo co nejvíce světla a okna nechte volná – bez záclon a závěsů.

Získáte tak až hodinu navíc bez rozsvícených světel. Dále nainstalujte úsporné žárovky. Při odchodu z kanceláře kontrolujte, jestli jsou vypnuté všechny spotřebiče.

Tiskněte efektivně

Kanceláře

Kanceláře

Velkou položku v rozpočtu vyčerpá i spotřební materiál – hlavně papíry a tonery. Proto je nutné tisknout co nejefektivněji. Tisknout by se měli jen opravdu důležité dokumenty, které nestačí mít v elektronické podobě. Barevný tisk potom používejte jen mimořádně a tiskněte oboustranně – ušetříte tím spoustu peněz.

I při nákupu tiskáren a tonerů počítejte. Zamyslete se nad cenou tisku jedné stránky a nad tím, jestli se do tiskárny dají používat recyklované tonery. Při nákupu kancelářských potřeb se obracejte vždy na jednoho dodavatele. Může vám při větším odběru nabídnout slevu.

Ekologie ve vaší kanceláři

Ekologické myšlení by mělo být samozřejmostí pro každého. Stejně jako doma třiďte i v kanceláři odpady a odmítejte reklamní letáky. Nepotřebujete přece zbytečný sběr.

Kávu si dělejte do hrnečku – je to příjemnější a navíc nebude zvyšovat spotřebu plastových kelímků z automatu. Stejně by měla postupovat i úklidová firma, která se stará o pořádek ve vaší kanceláři.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera