Jak vyřešit panelákovou kuchyň?

Bydlíte ve starém panelovém bytě, který se chystáte rekonstruovat? Je velká pravděpodobnost, že je vám trnem v oku vaše kuchyň. Kromě koupelen je to totiž nejčastěji rekonstruovaná část panelákových bytů. Jak takovou kuchyň zrenovovat, abyste dosáhli opravdu komfortního a hezkého prostoru?

V čem je problém?

Moderní kuchyně

Moderní kuchyně

Především ve velikosti místnosti, nevhodných dispozicích, členění a nezapomínejte ani na samotnou kuchyňskou linku.

Staré kuchyňské linky se nikdy příliš nezabývaly tím, jak využít prostor na maximum.

Nejen, že jsou staré linky nepraktické, jsou také nemoderní a nehezké. Lidé, kteří hledají byty k pronájmu, se nerekonstruovaným kuchyním vyhýbají.

Prostor, který nabízí panelákové kuchyně je často velmi omezený. V podstatě se dá říct, že jestli se vám do kuchyně vejde stůl se židlemi, máte štěstí. Většina panelákových rodin se může s nedělním obědem u společného stolu rozloučit.

Jak na rekonstrukci?

Fakt, zda je kuchyň v paneláku po nebo před rekonstrukcí hodně ovlivňuje prodej a nákup nemovitosti. Takže směle do toho!

Dnes se dává přednost otevřeným a světlým kuchyním, které se skládají z praktického kuchyňského koutu, který postupně přechází v jídelnu a obývák. Takové dispozice dosáhnete ovšem jen pomocí rekonstrukce vč. přestavby příček.

Nejdříve je nutné si rozmyslet, jak přesně si vaši novou kuchyň představujete. Musíte přitom počítat s tím, kde je přívod vody, kde je odvětrání, kde bude světlo atd.

Vaše nová kuchyň by měla obsahovat čtyři základní zóny. Jsou jimi zóna skladovací, přípravná, umývací a jako poslední zóna pečící a vařící.

Jak kuchyň vybavit?

Realitní rádce

Realitní rádce

V první řadě musíte koupit kuchyňskou linku, která by měla být přímo uzpůsobena vaší kuchyni.

Jen tak dosáhnete toho, aby byla co nejpraktičtější.

Realitní rádce vás upozorní, že spotřebiče jako je trouba nebo myčka byste měli umístit nad pracovní plochu.

Vytvoříte si tím více místa pro linku. Nezapomeňte ani na jídelní set, který si konečně po rekonstrukci můžete dovolit. Židle i stůl můžou být krásným doplňkem.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera