Při pronájmu nemovitosti přecházejte problémům

Ačkoliv se může zdát, že zařídit si pronájem může být jednoduché, není tomu tak. Pokud nevíte na co si dát pozor, můžete se dostat do nemalých problémů. Přitom by stačilo tak málo a můžete se nesnázím vyhnout.

Mějte více možností

Konzultace

Konzultace

Většina lidí hledá byty k pronájmu na internetu.

Vypadá to sice jako velice elegantní řešení, ale nemusí tomu tak být.

V klidu vašeho domova se sice vybírá snadněji a můžete i snadněji porovnávat. Je ale důležité mít na paměti, že některé informace mohou být zkreslené. Nový byt si vždycky prohlédněte i osobně. Prohlídka bytu by měla probíhat v klidu a s rozvahou.

Rozhodně se zaměřte i na přilehlé okolí. Mělo by vás zajímat, jak daleko je úřad, vaše práce, policie. Pokud máte či plánujete rodinu, rozhodně se informujte na přítomnost školy, školky a praktického lékaře. Bytů si prohlédněte více.

Rozumíte nájemní smlouvě?

Největším rizikem při pronájmu je jednoznačně nájemní smlouva. Je velice důležité si jí dobře přečíst. Může se zdát, že nájemní smlouvě úplně neporozumíte. V takovém případě jí nikdy nepodepisujte a raději ji nechte překontrolovat.

Nájemní smlouva se nejčastěji uzavírá na dobu určitou. Pronájem domů Praha se obvykle zařizuje na dobu jednoho roku. Ač se to v době internetu může zdát sebevíce neuvěřitelné, neexistuje on-line nájemní smlouva.

Žádný e-mail jí nemůže nahradit, protože musí být opatřená podpisy smluvních stran. Uzavíráte-li nájemní smlouvu, trvejte na tom, aby bylo srozumitelné, do kdy je byt ve vašem pronájmu.

V nájemní smlouvě musí být uvedena velikost bytu i počet místností. Pokud si pronajímáte byt s garáží a sklepem, požadujte, aby i tyto prostory byly ve smlouvě zmíněny.

Máte otázky? Ptejte se!

Nabídek na pronájem je spousta. Rozhodně není hanbou využít služeb realitní kanceláře. Pokud se chcete v průběhu prohlídky na cokoliv zeptat, ptejte se.

Je vhodné si před pronájmem pořídit fotodokumentaci, kterou můžete vložit do nájemní smlouvy jako přílohu. Budete tak mít důkaz o tom, že byt pronajímateli předáváte ve stejném stavu.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera