Pronájem bytu vás nezatíží jako hypotéka

Potřebujete změnu a rádi byste se přestěhovali do nového? Možná jste se jako mnoho dalších dostali do situace, kdy se rozhodujete, zda koupit vlastní nebo zůstat v pronájmu. Záleží na tom, jak se cítíte. Někdo prahne po vlastním bydlení tak trochu odjakživa. Ví, že jakmile se dostane do určité fáze svého života, začne na tom pracovat. Jiní zase dávají přednost volnosti před dlouholetými závazky, rádi mění působiště a nechtějí se zabývat ničím kolem domu. Jak jste na tom vy? 

nové bydlení

Životní etapa či životní styl?

Ač se to nezdá, jde o dvě různé věci. Pokud se začne vaše rodina rozrůstat, je jasné, že vám malý byt už vyhovovat nebude. Pak záleží na tom, zda zůstanete věrni svému stylu nebo vás tato životní etapa přivede k myšlence otázku bydlení vyřešit. Nový pronájem bytu může být jen přechodným řešením nebo začnete připravovat plán, jak získat bydlení vlastní.

Ať jste v jakékoliv fázi, věřte, že není nutné se do něčeho nutit. Ač spousta lidí stále zastává názor, že si musíte koupit dům/byt a platit jen sobě, existují lidé, kteří by vám to rozmlouvali. A to hned z několika jasných důvodů. Co je správně, musíte posoudit vy. Jde o váš život a rozhodnutí, které ho nejspíš hodně ovlivní.

Co pronájem?

Sice platíte nájem cizím lidem, ty byste mohli investovat jinam. Na druhou stranu se o víc nestaráte. Byt udržujete, s většími problémy zajdete za majitelem a neřešíte. Chcete odjet do ciziny? Co vám brání? Máte volnější ruce. Na druhou stranu jsou byty k pronájmu rizikovější v případě, pokud vám třeba majitel neprodlouží smlouvu nebo zdraží nájem.

Vlastní bydlení má výhodu v tom, že si jedete po svém, protože je nemovitost opravdu vaše. Každá úprava je tedy investice do vás. Máte jistotu, kterou můžete dát všanc, pokud se nedaří. Možná je pro vás pronájem bytu Ostrava otravný, zbytečný, prostě pro vás není. Ale lepší je si vše desetkrát rozmyslet než později litovat.

WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera